Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Szafa do sezonowania Klima Aging BASIC | ZERNIKE | KAE1500PV
KAE1500PV
54730 zł
67 317,90 zł
Brutto
54 730,00 zł netto
Opatentowany system OxygenKLIMA, zapewnia odpowiednie i planowane natlenienie produktu, które zabija mikroorganizmy i pleśnie. Tylko szafy do sezonowania KLIMA mają tego rodzaju konfigurowalny system dezynfekcji i dezodoryzacji. Częstotliwość dezynfekcji komory jest uzależniona od wybranego programu, średnio odbywa się ona w częstotliwości co 3 godziny i trwa 6 minut. Ogranicza i kontroluje obecność bakterii i pleśni Eliminuje nieprzyjemny zapach, mięso można sezonować do 2 miesięcy Powietrze pobierane jest z zewnątrz i wprowadzane jako czysty tlen do komory w kontrolowany i dozowany sposób Dezynfekcja bez użycia chemikaliów, nawet trudno dostępnych części, takich jak wewnętrzne kanały wentylacyjne i elementy agregatu chłodniczego Zapobiega rozwojowi pleśni i bakterii pomiędzy kawałkami mięsa które zostały włożone w różnym odstępie czasu. W rzeczywistości świeże mięso ma więcej wilgoci (jedna z głównych przyczyn wzrostu bakterii) i może zanieczyścić kawałki, które były najdłużej sezonowane. Szafy do sezonowania mięsa lub sera Klima Aging gwarantują równomierną wentylację oraz idealny mikroklimat:
- Unikalny i opatentowany system wentylacji „V-O” jest jednym z detali, dzięki którym szafy KLIMA posiadają najbardziej innowacyjną technologię sezonowania na rynku Asymetryczny układ otworów na tylnej ścianie wewnętrznej zapewnia równomierną wentylację i jednolite dojrzewanie całego produktu. Powietrze jest kierowane zarówno poziomo, jak i pionowo,aby utrzymać stałą temperaturę i wilgotność w każdym punkcie komory oraz stworzyć idealny mikroklimat Nie ma potrzeby okresowego przekładania i obracania produktów w szafie, co ułatwia i usprawnia organizację pracy oraz zapobiega dostawaniu się nieoczyszczonego powietrza do komory W szafach zastosowano monoblokowy agregat chłodniczy oraz ekologiczny czynnik chłodniczy R290 dla zapewnienia najlepszych rezultatów dojrzewania oraz ograniczenia kosztów energii
Opis:
- profesjonalne szafy Klima Aging przeznaczone są do sezonowania salami lub serów
- posiadają również specjalnie oznaczone programy, które idealnie sprawdzą się do produktów wegańskich
- cyfrowe sterowanie
- tropikalna klasa klimatyczna 5 pozwala na pracę urządzenia w wysokich temperaturach od +18 do +43°C
- ekologiczny czynnik chłodniczy R290
- chłodzenie pośrednie wentylowane z poziomym i pionowym przepływem powietrza (opatentowane)
- równomierne rozprowadzanie powietrza i wilgoci w komorze umożliwia ujednolicić proces dojrzewania wszystkich produktów
- opatentowany agregat chłodniczy monoblokowy, który upraszcza konserwację urządzenia
- 6 gotowych i konfigurowalnych przepisów
- możliwość ustawienia 8 kroków na każdą recepturę
- możliwość ustawiania prędkości wentylatora
- przeszklone drzwi umożliwiają monitorowanie naturalnej zmiany barwy mięsa poddawanego obróbce
- regulowana temperatura pracy w zakresie od +2 do +25°C
- doskonała izolacja termiczna
- funkcja centrum testowego
- możliwość dokupienia systemu "OxigenKlima" do wybranych modeli
- sonda do pomiaru wilgotności i temperatury
- wewnętrzne oświetlenie LED
- regulowane półki w zestawie
- możliwość zarządzania procesem dojrzewania i zmiany ustawień na każdym etapie
- odprowadzanie skroplin z generatora pary przystosowane do bezpośredniego podłączenia do odpływu
- akcesoria wykonane ze stali nierdzewnej
- możliwość wyboru zestawu do sezonowania (ważne aby określić rodzaj zestawu przy zamówieniu, do sera/salami - inaczej zostanie przydzielony standardowy zestaw do sezonowania salami)
- sezonowane jednocześnie mogą być tylko produkty jednego rodzaju (sery/salami)
- szkolenie z obsługi gratis
W zestawie KLIMA AGING BASIC 1500:
- 8M150RIKIT CA - 8 stalowych półek + 8 par prowadnic (ser)
- Salami - 4A150KIT SA - 4 półki z 36 ząbkami + 4 pary prowadnic (salami)
Parametry techniczne:
- wymiary zewnętrzne [mm]: 1460x850x2115
- moc [kW]: 1,8
- zasilanie [V]: 230
- pojemność min/max [kg]*:80/140
- ilość drzwi [szt]: 2
- waga [kg]: 270
*Sugerowana pojemność dla prawidłowej pracy urządzenia
717 Przedmioty
Brak opini
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Strona główna
Podstawa do pieca do pizzy SXL 6L/66L | do ONE 6 XL/L, ONE 66 XL/L, TOP 6 XL/L, TOP 66...
Strona główna
Pakowarka próżniowa komorowa iSENSOR L | dwie listwy 560+880 mm | pompa busch 63 m3/h |...
Strona główna
Oceń Komentarze (0)